8 Nisan 2013 Pazartesi

Havâss'da Gerekli Şeyler

Havâss'la yeni yeni ilgilenmeye başlayan kimselerin hem merak ettikleri bazı şeyler, hem de henüz farkında olmadıkları bazı ihtiyaçları vardır. Bunları tek tek ele almaya kalkarsak sınırsız bir yazı hazırlanması gerekir çünkü kişilerin kendi merak ettikleri konular herkese göre değişir. Aslında ihtiyaçlar da kişiden kişiye değişir. Bu yüzen burada sadece çok genel olanları ele almak mümkündür. Şimdi bu, belki farkında olduğunuz, belki de henüz düşünmediğiniz ihtiyaçları ele alalım.

1) Tespih

Havâss'la pratik olarak ilgilenmeye, bir şeyler yapmaya karar veren kimsenin ilk ihtiyacı bir tespihtir. Burada tespih konusunda kendi düşüncelerimi ve tecrübelerimi yazıyorum. Deneyim sahibi olan başka kimselerin de bunlara eklenecek sözleri olabilir. Tespih her ne kadar bazı magandaların ellerindeki bir oyuncak, toplum karşısındayken ellerini nereye koyacaklarını bilmeyen zayıf kişilerin bir el meşgul etme enstrumanı haline gelmişse de esas olarak bir sayı sayma aracıdır. Bir anlamda hesap makinasıdır. Pratik faydası sadece budur ve Havâss ile ilgilenecek olan kişi için olmazsa olmaz bir parçadır.

 Hatta Havâss veya Tasavvuf gibi İslami sistemleri de bir yana bırakalım. Hangi ekol olursa olsun hemen hemen bütün majikal ve mistik sistemlerin değişmez bir ihtiyacıdır. Tespih, yapılan zikirlerin sayılmasının yanı sıra başka bazı vasıflara da sahitir ya da zamanla sahip olur. Bu vasıflar, devamlı olarak kullanılan bir tespihin, sahibinin manyetik etkileri ile dolması gibi şeylerdir. Tabii bu sadece tespih için geçerli bir şey değildir. Devamlı giydiğimiz ayakkabımız, çamaşırımız, elbisemiz ya da hatta cep telefonumuz da aynı şekilde bizim manyetik etkilerimizi emerler fakat tespih kullanılış amacı yüzünden daha farklı bir konuma sahiptir. Tespih majikal amaçlarla kullanılır.


Yani onu kullanırken ya kendimize bir etki çekmeye yani geliştirici bazı zikir ve çalışmalar yapmaya veya başka bir insan veya olaya etki yapmaya çalışırız. Demek ki, tespih enerjinin yönlendirilmesi sırasında kullanılan bir eşyadır ve devamlı olarak bu gibi enerjilerin yoğunlaşmasıyla dolar. Ayrıca tespih elde kullanılan, avuç içinde olan bir araçtır ki, manyetik etkiler en fazla ellerden neşrolur. Hemen hemen bütün şifâcıların ve manyetizörlerin eller ve el haraketleri ile çalıştıkları unutulmamalıdır. Dolayısıyla devamlı kullandığımız bir tespih bizim karakterimiz ve yaptığımız çalışmaların karakteri ile karşık, değişik bir karakter kazanır. Devamlı giydiğimiz bir ayakkabının ayağımızı, yeni aldığımız bir ayakkabıdan daha fazla rahat ettirmesi gibi, devamlı kullanılan bir tespih de çalışmalarımızda aynı etkiyi yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UA-39302698-1